Hulp bij Rouwverwerking

Omgaan met het verlies van een dierbare is een van de moeilijkste uitdagingen die we tijdens ons leven krijgen. Wanneer we een echtgenote, broer of zus, kind of ouder verliezen, kan de rouw behoorlijk intens zijn. We ervaren een soep aan gevoelens, waaronder bedroefdheid, angst, pijn, hulpeloosheid, woede, schaamte, verlangen en eenzaamheid.

Sterven is een natuurlijk onderdeel van het leven, maar het kan ons alsnog overrompelen. De intensiteit van het verdriet neemt meestal na verloop van tijd af. Rouwen is een belangrijk proces om deze gevoelens te verwerken.

Ieder rouwt op zijn eigen manier

We reageren allemaal anders op de dood en hebben ieder ons eigen persoonlijke manier om hiermee om te gaan. Dankzij de steun van onze sociale omgeving, de tijd en gezonde gewoontes herstellen we meestal weer van het verlies. Soms duurt het maanden en soms kan het jaren duren om de dood van een dierbare te accepteren en te verwerken. Er bestaat geen “normale tijd” voor de rouwverwerking. Als je relatie met de overledene bijvoorbeeld moeilijk was, dan voegt dit weer een andere dimensie toe aan het rouwproces.

Mensen kunnen ook symptomen ervaren die vergelijkbaar zijn met depressie, waaronder verlies aan interesse in leuke activiteiten, moeite met slapen, geen eetlust, geen energie, irritatie en een depressieve stemming.

Wanneer heb ik een psycholoog of hulp bij rouwverwerking nodig?

Mensen zijn van nature veerkrachtig, omdat mensen omgaan met verlies en ook hun leven weer op kunnen pakken. Sommige mensen worstelen wat langer met de rouw en hebben moeite met het uitvoeren van hun dagelijkse taken. Wanneer rouw gecompliceerd is en een invloed heeft op je dagelijks leven, dan is het raadzaam om met een psycholoog te praten.

Psycholoog Amersfoort is opgeleid om je beter te leren omgaan met de angst of schuldgevoelens, die gepaard kunnen gaan met het verlies van een dierbare. Als je hulp nodig hebt om te leren omgaan met rouw of wilt leren omgaan met het verlies, neem dan contact op met een erkende psycholoog.

Psycholoog Amersfoort helpt je om weerstand op te bouwen en je ontwikkelt strategieën om je door de treurige periode heen te helpen.

Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken. Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 13 uur voor een afspraak: 033 – 203 0144 of stuur een e-mail >

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X