Relatietherapie in Amersfoort: laat je relatie weer opbloeien

Heb je het gevoel dat jullie in een sleur zijn beland? Hebben jullie al langere tijd last van spanning? Is er geen vertrouwen meer? Of andere problemen? Jullie zijnvan harte welkom in onze praktijk in Amersfoort.

Scheiden of therapie?

In Nederland kiezen meer stellen voor een scheiding dan voor relatietherapie. Dat is jammer, want de resultaten van relatietherapie zijn enorm positief. 89% van de stellen uit mijn praktijk geeft na afloop aan gelukkiger te zijn! 80% ervaart na vijf tot tien sessies een wereld van verschil en vrijwel alle stellen merken eerder al verbetering.

Relatietherapie: gezien, gehoord en gewaardeerd worden

Vaak kies je een partner die anders is dan jij. De verschillen zijn in het begin inspirerend, interessant en verfrissend. Op den duur kunnen jullie verschillen echter uitgroeien tot irritaties en conflictpunten. De uitdaging is om te leren van elkaar. Dat is niet makkelijk, want je bent je hier vaak helemaal niet van bewust. Onbewust hebben je partner en jij een heel andere uitwerking op elkaar dan je dacht. Dit hoort bij de dynamiek van een relatie en het vraagt moed om het onder ogen te komen. Het is zonde als dit blijft liggen en jullie verschillen een groot probleem gaan vormen. Dan zie je ineens geen andere mogelijkheid meer dan uit elkaar gaan. Of wel? Juist door bij je partner te blijven kun je je eigen issues onderzoeken en zelf groeien als mens. Relatietherapie biedt je ook zelfontplooiing.

Vastgelopen communicatie

Vaak is een vastgelopen communicatiepatroon de oorzaak. In relatietherapie gaat een psycholoog van psychologenpraktijk Amersfoort samen met jullie aan de slag om dit te doorbreken. We kijken in de therapie naar wat er speelt en welke benadering daar het beste bij past. Bij relatietherapie werken we onder andere met de EFT-methode

, gaat het vaak sneller dan wanneer je dit na tien jaar doet. Patronen zijn dan meestal al dieper ingesleten waardoor we meer tijd nodig hebben.

 Aantal sessies

Hoeveel sessies heb je nodig? Dat is moeilijk te voorspellen. Therapie is als een kronkelig pad, met onverwachte en verrassende wendingen. De meeste stellen hebben aan vijf à tien sessies genoeg. Dit kan zo snel doordat onze werkwijze behoorlijk intensief is.

Het precieze aantal sessies voor jullie is afhankelijk van jullie vraag en persoonlijke thematiek. En hoe eerder je er bij bent hoe beter. Als je zes maanden communicatieproblemen ervaart en ons direct opzoekt

Hulp bij het beëindigen van een relatie

Is werken aan je relatie al een gepasseerd station en wil je hulp om de relatie op een gepaste manier af te ronden? Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het maken van afspraken essentieel. Psycholoog Amersfoort helpt je met het maken van een ouderschapsplan en bij het vormgeven van deeltijd ouderschap.

Wil je aan je relatie werken?

Neem contact op met Psycholoog Amersfoort. Onze therapeuten helpen jou en je partner om aan je relatie te werken. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 13 uur voor een afspraak: 033 – 203 0144 of stuur een e-mail >

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X