Psycholoog Bregje Taalman (1973)

Inmiddels werk ik ruim 10 jaar als psycholoog en (mindfulness)trainer. Ik woon in Amersfoort met mijn man en drie kinderen. Ik ben zelf graag in beweging, en houd o.a. van fietsen en wandelen, gezellige etentjes en lezen.

Het blijft me inspireren als ik zie hoe mensen stil worden en aandacht krijgen voor datgene wat er werkelijk speelt in hun leven. Zien hoe iemand weer meer rust gaat ervaren, meer gebruik kan gaan maken van zijn of haar veerkracht & kwaliteiten en de juiste toon weer kan vinden in zijn/ haar leven om zin-en betekenisgeving te ervaren geeft mij veel voldoening.

Ik heb ervaring als psycholoog en mindfulnesstrainer in verschillende settingen en bied training en individuele begeleiding aan mensen met verschillende problematiek zoals bijvoorbeeld depressie-, angst-, burnout- en stressklachten, chronische pijn- en vermoeidheidsklachten, relatieproblematiek en na (ingrijpende) levensgebeurtenissen. Het afstemmen op de ander, ruimte bieden aan datgene wat er is vanuit een rustige, open en vriendelijke houding kenmerkt mij. Enthousiasme, lichtheid, verbinding, intrinsieke motivatie en krachtgericht werken zijn kernthema’s in mijn aanpak en insteek.

Ik werk vooral met elementen uit de mindfulness, positieve psychologie, Acceptance Commitment Therapy (ACT) en cognitieve gedragstherapie. We steken in op je (veer)kracht en mogelijkheden en brengen in beeld wat je achterliggende waarden en onderliggende patronen & drijfveren zijn.

De belangrijkste ontwikkeling is mijns inziens dat je zelf grip hebt en krijgt op je leven en dat je leert hoe je (steeds weer) in balans kunt komen.

Ik ontmoet je graag!

 

Psycholoog-amersfoort-bregje-taalman