Behandeling Angstaanval of Fobie

Bij een angststoornis is angst het meest prominente symptoom. Je hebt een angstig gevoel, maar kan de oorzaak niet identificeren? Of je maakt je overmatig veel zorgen over toekomstige gevaren? Ervaar je die angsten en beïnvloeden ze je dagelijks leven, dan is het verstandig om aan deze problemen te werken.

Angststoornis

Een algemene stoornis is niet gericht op een specifieke dreiging. Het verbindt zich aan verscheidene dreigingen, zowel echte als ingebeelde. Wie aan een angststoornis lijdt maakt zich min of meer constant zorgen, ervaart gespannen spieren, ergernissen, moeite met slapen, soms een gevoelige maag en darm door de overactiviteit van het zenuwsysteem.

Fobie
In tegenstelling tot een angststoornis is een fobie een intense, irrationele angst dat een duidelijke relatie heeft met een object of een gebeurtenis. Je hebt sociale en specifieke fobieën.

Sociale fobie
Een sociale fobie is de angst om bekeken en/of beoordeeld te worden door andere mensen. Hieronder vallen ook de angst om in het openbaar te spreken, te eten in de publieke ruimtes en om nieuwe mensen ontmoeten.

Specifieke fobie
Een specifieke fobie heeft te maken met een angst voor een specifiek object of situatie. Dit kan de angst zijn voor bepaalde dieren (slangen, spinnen), substanties (bloedfobie), of situaties (hoogtevrees, opgesloten in kleine ruimte).

Behandeling van fobie
Wanneer de fobie ervoor zorgt dat je je huis niet meer uitgaat of je je baan opzegt om contact te vermijden met datgene waar je bang voor bent, is het verstandig om aan je fobie te werken. Psycholoog Amersfoort is specialist in het behandelen van bovenstaande stoornissen. Ben je enorm verlegen? Heb je een enorme angst voor hoogtes, bloed, slangen of spinnen? Neem contact met ons op. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken. Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 13 uur voor een afspraak: 033 – 203 0144 of stuur een e-mail >

Psycholoog-amersfoort-angsten-therapie-behandeling